Lightbox 020 7482 1555 Menu

Camberwell, London

Dating back to 1787, Pared Back Location is designed in an ‘L’ shape formation – active, living and entertaining spaces open out horizontally across the ground floor of the house and garden. The private, more peaceful retreat spaces spread vertically up to the top of the house.

Opening across the ground floor are a series of rooms, which can be opened up and closed off as required. The entrance hall becomes a reading room. The open plan kitchen/diner meets the TV room with a glass retractable roof. A curtain separates the kitchen from the TV room. Creating an intimate sitting area. The whole ground floor is full of built in furniture and hidden storage making the most of the available space. At the back of the house is a closed guest suite, featuring a sofa that unveils as a double bed, and a shower room with assisted access fittings.

A spiral staircase takes you up to the first and second floors of the house. The master bedroom to the rear has views of the St Giles church spire designed by Sir George Gilbert Scott in 1844 and to the left is a contemporary comparison in Renzo Piano’s, Shard building. Large skylights at the top of the house let light flood into each room and down the spiral stairwell. The skylight in the master bedroom is retractable and opens up to expose the room to fresh air and the sky.

The ground floor of the house opens out onto a secluded walled garden, a series of living spaces owing from one another. A winding path leads you from a small seating area into an outdoor kitchen and up to a dining area under a pergola, beyond is an other sitting / play area. At night, the twinkling glow of outdoor lighting lights the way.

Add your property

We are always looking for unique properties for shoots. Please fill out the details below to submit yours.

\n

Image File
No rows exist yet. Create the first one.